Alla inlägg den 29 maj 2009

Av Koklara - 29 maj 2009 20:08

Idag har jag jobbat en hel dag, det var minsann jobbigt! Många dräktigheter, många juver att undersöka, en löpmage att rulla och ett gäng kalvar att avhorna. Jag fick både lunch och kaffe, de skämmer bort mig på den gården. Men det är långt att åka och det hade ju varit bra om de hade kunnat nöja sig med någon annan veterinär.. Nu är det gjort i alla fall så nu behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte har varit där. Och jag klarade ju av det!! Rätt skönt att veta att jag inte är helt "å banan". Men nu vill jag inte jobba mer på länge. Jag har inget bestämt heller, bara några som väntar på att jag ska höra av mig, och så föreläsningen som är flyttad till 10 juni, första strålningsdagen.

 Där uppe i Sörmland hade de inte alls fått lika mycket regn som vi. Jag som nästan har trott att vårat fantastiska växtväder har varit en allmän ynnest den här försommaren.

Två slåtterkrossar har jag sett igång idag. Inte utan att man blir lite nervös. Tydligen ska det bli regn på onsdag.. Törs man vänta? Kvaliteten sjunker för varje dag, men det växer ju fortfarande mycket, och om det bara är soligt så faller inte energivärdet så snabbt. Idag har de lagat det trasiga vajefästet i toppen på tornet. "Superkucklaren" som kan laga vadsomhelst har varit här och fixat hela dagen. Han borde ha fått lunch såklart, men jag var ju inte hemma... Jag är glad att jag inte var hemma för Erik har också varit uppe i tornet och hjälpt till. Det är 24 meter högt och det tar ett tag innan mjölksyran släpper när man har kommit upp. Jag är ganska höjdrädd men måste ju upp några gånger om året för att ändra rör och sånt. Det står jag ut med, men att se sin son klättra omkring däruppe är en helt annan sak. Fast det finns ju plattformar och räcken förstås (såja mormor, lugn). Men vi väntar fortfarande på några rör som ska bytas därnere vid fläkten. Och så måste ju korna ut innan vi kan köra igång.

Några iakttagelser: Man kan bli för tjock för att ta sig igenom "smart-gaten". Det är skönt att komma hem. Min miljöbil drar mindre diesel om jag kör med farthållare (har jag alltså en usel körteknik?). Så var det inte förut.

Ovido - Quiz & Flashcards