Alla inlägg den 3 maj 2009

Av Koklara - 3 maj 2009 20:18

Ja, här kommer nu några bilder på det lilla underverket Virvelvind. Hon kallas Vivi till vardags. Det ser ut som om hon har samma färg som Lilla My men jag tror nog att hon blir brun. Jag tänker vänta lite med ID-kontrollen så att jag är säker på hur hon är färgad. Russens färger kan vara lite knepiga ibland. Lilla My är helkool. Lilla fölis är fortfarande lite blyg men det går säkert snart över, hela familjen är ju engagerad i sin nya häst. Jag tipsade om att de kan göra en mjuk repgrimma (fölgrimman de har köpt är liksom för stor..) och sätta på henne så kan de träna henne på att ledas några steg i hagen. Och så är det lättare att träna henne att bli hanterad om hon fort blir van att man kan hålla fast henne. Tror jag. Jag vet Elisabeth att du är expert på det där med att "socialisera" fölen när de är nyfödda. Jag tror det är jättebra men jag har aldrig lyckats. den gången jag verkligen hade bestämt mig för att lyckas och var ute hos fölet länge länge när hon inte ens hade diat så blev det fel i alla fall för Yora blev så fixerad vid mig och skulle bara slicka mig överallt men fölet sprang bara undan.. De har blivit tama i alla fall mina föl, men Troya som föddes samtidigt som Erik blev inte riktigt bra, hon fick övertag över mig tyckte hon eftersom jag ofta hade bebisen med mig och gick undan.

Med kalvar är det någon som har forskat fram att om man umgås med kalven sammanlagt minst tjugo minuter under kalvens första fyra levnadsdagar, då den fortfarande har "präglingsfönstret" öppet, så är den sedan präglad på människor också. Det gör man ju normalt alltid med kalvar, men jag brukar tänka lite extra på det när vi har kalvar som får gå med sin mamma länge i kalvningsboxen, de blir ofta väldigt skygga och dem ser jag till att hålla på med lite längre stunder. Säkert fungerar fölen ungefär likadant.

Av Koklara - 3 maj 2009 13:28

Ser ni? Man kan ana att kornet har börjat titta upp!! Inte så att raderna är riktigt tydliga ännu, men i motljus och kvällssol syns de nog redan i kväll. Bilden är tagen på arrendegården vid sjön, där är så vackert. Och på väderleksprognosen säger de att det kan bli regn redan ikväll. 2009 börjar sannerligen helt perfekt! Visserligen har 2009 hittills mest varit en enda lång förgiftning, men nu börjar man ana nya tider. Jag mår riktigt bra idag. Men jag försöker vila mycket, nästa vecka har jag en hel del att orka med. Vi ska börja släppa ut kvigor på bete. Och den 7 maj kommer klövverkaren. Och så har jag två halvtidsbesök i kalvprojektet som absolut måste göras den här veckan. Och så ska jag helst göra extrauppgifter också, så att jag får vara med på kurs i slutet av maj... Jag vet att ni blir oroliga, men det kommer säkert att gå bra, just nu känner jag mig helt normal (!?). Nästa helg sedan är det enbart vila som gäller.

Jag hoppas att släktträffen igår var en lyckad och trevlig tillställning!!

Ovido - Quiz & Flashcards