Alla inlägg den 4 juni 2009

Av Koklara - 4 juni 2009 19:08

Jag var hos dem på förmiddagen, vid tio-tiden. Hade med mig lite hö eftersom de fortfarande är lite virriga. De ska vara tio men var bara nio. Jag hittade nummer tio (745) ensam längre bort i hagen och gick med henne bort till de andra. De var lugna och hon blev glad och jag ansåg att allt var frid och fröjd och åkte hem. Nu på eftermiddagen fick vi telefonsamtal om att någon sett sex kvigor i full galopp på asfaltsvägen en halvmil därifrån! Jag åkte till hagen och den var helt tom! Ett stort hål i staketet och tydliga spår som visar hur hela flocken har sprungit i full fart mot staketet och sprängt det och fortsatt på samma vis! De måste ha blivit skrämda, kanske av en älgko. Eller av en helikopter, Göran sa att han hade hört på radion att de skulle kolla kraftledningar med helikopter, och det går en kraftledning rakt igenom den hagen. Nåväl, kvigorna har passerat en kursgård i full fart. Trampat lite i gräsmattan och bajsat lite på badstranden, men inte värre än att det gick att plocka bort. Sedan har de nog delat på sig (att döma av spåren vi sett). Några har fortsatt att springa, några har stannat kvar i trakten av hagen. De sex som sprang långt har troligen träffat de två som jag skrev om i förra veckan. De går kvar i samma trakt och är helt förvildade, ägaren åker dit med foder varje dag, men kommer inte i närheten av dem. Så det skulle ju vara bra om de gick ihop med våra som ju är tamare, då skulle vi kunna mota in hela flocken i någon hage. Vi letade länge och väl och kunde till slut konstatera att de hade delat på sig igen, för vi hittade Nisses två vilda kvigor, men våra syntes inte till någonstans. Inte mycket mer vi kan göra just nu. Göran och Janne är därborta och letar lite till, men det ösregnar så det är ju så jobbigt att gå i skogen. Vi får leta mer i morgon.

Av Koklara - 4 juni 2009 13:07

Nu har vi i alla fall inget som ligger på slag längre. Det var uppehållsväder i går kväll och Göran körde med strängluftaren och det var uppehåll hela natten och på förmiddagen idag så vi hann hacka alltihop. Det var väl lite blött ändå, och lite sämre näringsvärde är det vi körde i måndags, men den hygieniska kvaliteten lär vara helt OK. Nu regnar det en skvätt. Nu törs vi inte slå mer, i morgon ska det regna. Sedan ska det vara skapligt lördag och söndag, men på tisdag kommer ett stort långvarigt lågtryck! Hu! Vi har mycket kvar att köra och kommer inte att hinna. framförallt kommer vi inte att kunna köra för fullt på lördag eftersom vi inte kan slå på fredag och få det förtorkat. Suck, det här är nervöst. Men vi är ju i alla fall en liten bit på väg.. Vissa år får man aldrig någon chans till bra skördeväder, det enda som står till buds är att köra så gott det går mellan skurarna. Man vet inte, kanske är det ett sånt år i år och i så fall var det ju inte fel att börja som vi gjorde. De som väntar för länge får ett foder med riktigt dåligt näringsvärde och då blir det ingen bra vinter.

För övrigt fortsätter jag att må bra. Lite värk i benen om jag går för mycket, det är det enda. Sommarlovet närmar sig med stormsteg. Killarna har en massa olika aktiviteter och inte så mycket skoljobb.

Ovido - Quiz & Flashcards