Alla inlägg den 30 augusti 2009

Av Koklara - 30 augusti 2009 11:46

I natt har 709 Krona kalvat. Hon är e. 5678 Kolsnäs, han som ska ge så otroligt bra halter. Hennes mamma hade besvär med att kämpa sig upp till 3 procents fetthalt. Kalven är en kviga e. Smart, en ungtjur.

Och medan vi mjölkade kalvade 693 Vera. Hennes mamma heter 596 och är en skaplig ko efter en ungtjur. 693 är efter H Manne, en ungtjur det också. Hon är väldigt grann, ett fantastiskt bakjuver. Kalven är efter Lukas, också en ungtjur. Det var en tjurkalv och det gjorde ju inget. Den var alldeles för stor och hon hade rätt jobbigt att få ut den, det är nackdelen med ungtjurar, man vet inte mycket om dem. Vi har en kviga till dräktig med denna Lukas, hon heter 706 och kalvar när som helst..


Nästa vecka börjar jag jobba. Jag vet inte om jag kommer att fortsätta att skriva så här mycket på bloggen, vi får väl se. Jag ska försöka komma i form igen litegrann också, har börjat cykla med I-B.


Det funkar nog rätt bra för Johan i skolan, han har varit rak i ryggen de senaste veckorna. Ända sedan Gotland egentligen faktiskt.

Ovido - Quiz & Flashcards