Alla inlägg den 8 augusti 2009

Av Koklara - 8 augusti 2009 10:10

Ja, nu är det förberedelser för Gotland som gäller. Janne och jag har varit och vittjat några kantarellställen, han tyckte att jag skulle ha med mig kantareller och det var ju en bra idé. Vi har inte hunnit plocka något tidigare i veckan men de fanns kvar. Våran sommargranne barnmorskan har tydligen inte varit där ännu, kanske avskräcker det att man måste gå genom kohagen...


Det har ju varit en hektisk vecka med en massa kalvningar och både ensilageskörd och höskörd. Men nu är ladorna fyllda och den sista lilla Rakuunakalven dricker bra i hink så hon klarar sig utan mig. Ingen ko har beräknad kavning i veckan som kommer. Möjligen kan 638 kalva, men det är inte säkert. Från Gotland kan jag ju inte åka om hon blir sjuk, men det finns ju faktiskt en veterinärstation i trakten.


När vi har kommit hem blir det mycket att tänka på. Skolan börjar, och jag ska på möte med Johans lärare och rektor inför sjuan. Jag har bett om det eftersom jag tycker att man behöver fundera på hur vi ska göra så att det fungerar bättre, så att han inte fortsätter att dra sig inåt. Och så kommer det några och tittar på gamla stugan, en byggnadsfirma som är specialister på att rädda gamla hus. Om de tycker att det är möjligt att göra något och kostnaden är rimlig  (man kan söka bidrag också) så blir det nog äntligen av. Fast först nästa år, de är redan fullbokade i år. Och så ska jag på möte med kommunens LSS-handläggare om detta med kontaktperson på fritiden. Jag vet inte så mycket om vad det innebär, men det ska jag få veta då. Tur att jag fick reda på vart jag skulle ringa, det fanns en person som var den rätta att prata med.


Nu dröjer det ju någon vecka innan jag skriver igen. Vi ses snart, kära syskon! Ni andra får ha det så bra, och jag önskar Erica/lilltån lycka till med strålningen. Må den vara snäll mot dig och elak mot vissa celler som bara ska dödas!!

Ovido - Quiz & Flashcards