Alla inlägg den 27 augusti 2009

Av Koklara - 27 augusti 2009 19:33

Nu har svalorna fått sin andra kull för året flygfärdiga. Inte varje år de lyckas med det. Det har varit ett gynnsamt år för allt som växer och nu när vi börjar skönja slutet på skörden så vet vi att vintern är räddad. Vi kommer att ha gott om bra foder.

Arla har varnat för ett extremt lågt mjölkpris så det är väl tur att skörden åtminstone blev bra. Men många har haft problem med höstsäden, den blev angripen av svamp för alla som inte sprutat. Tur att vi inte hade höstsått något just i år!


Tidigare i kväll ringde de som har sommarstuga i en av våra kvighagar. En kviga gick med efterbörden hängande. Kvigorna i den hagen ska inte kalva än på länge. Jag åkte dit och letade efter kalv och hittade till slut en död liten ofullgången tjurkalv. I morgon får vi hämta hem kvigan, hon hade fyllt i juvret så det går nog att mjölka igång henne. Det är inte första gången någon kastar i den hagen. Janne ville inte släppa dit 720 Spira av just den anledningen, men det blev så i alla fall. Tur att det inte var hon som hade kastat.

Ovido - Quiz & Flashcards